Hoppa till sidans innehåll

Finaldagen på SM i Stockholm

15 JAN 2017 17:24
Den sista dagen på SM-tävlingarna i Stockholm bjöd på fina tävlingar och ett perfekt väder.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2017 15:58

Solen över Östermalms IP steg sakta men säkert upp över hustaken och väl runt 12-tiden sken den över SM-tävlingarna i hastighet. Sista dagen bjöd på 1500m för både damer och herrar junior, senior och veteraner samt 5000m för damer seniorer och 10000m för herrar seniorer. Likaså korades de svenska mästarna för allroundkombinationen och veteraner samt att Grand Champion segrarna utsågs. 

På distansen 1500m i klassen damer junior segrade återigen Ida Hallberg, Hagaströms SK före Ann-Marie Lindqvist, IFK Göteborg och Moa Kronborg, Södermalms IK. I herrar juniorer segrade Wilhelm Ekensskär före David Karlingsjö och Albin Ekensskär samtliga från SK Trollhättan. I damer seniorer segrade återigen Eva Lagrange, Sundsvalls SK före Elin Fryckberg, IK Wega och Karolin Palmertz-Cerne, Södermalms IK. I herrar seniorer segrade David Andersson, SK Winner före Nils van der Poel, SK Trollhättan och Johan Röjler, SK Winner.

På distansen 5000m för damer senior segrade återigen Eva Lagrange, före Ida Hallberg och Karolin Palmertz-Cerne medan Nils van der Poel vann 10000m före David Andersson och Johan Röjler.

I den sammanlagda tävlingen för veteraner blev det följand resultat och medaljörer

HV 35-44

1:a Markus Hjalmarsson, SK Winner

2:a Per Ryman, Dala Active Skaters

3:a Magnus Widmark, Sundsvalls SK

HV 45-54

1:a Per Nilsson, SK Pollux

2:a Anders Åkvist, SK Pollux

3:a Christer Lorentzon, SK Trollhättan

HV 55+

1:a Peter Weiss, Stockholm Speedskaters

2:a Sven Olsson, Dala Active Skaters

3:a Olle Eriksson, Dala Active Skaters

I allroundkombinationen för damer juniorer segrade Ida Hallberg före Moa Kronborg och Ann-Marie Lindqvist. I klassen herrar juniorer segrade Wilhelm Ekensskär före David Karlingsjö och Albin Ekensskär. I damer seniorer segrade Eva Lagrange före Elin Fryckberg och Karolin Palmertz-Cerne. I herrar seniorer segrade Nils van der Poel före David Andersson och Johan Röjler.

I den avslutande Grand Champion tävlingen korades följande champions:

Damer juniorer: Ida Hallberg

Herrar juniorer: David Karlingsjö

Damer seniorer: Eva Lagrange

Herrar seniorer: David Andersson

Tävlingarna i Stockholm på Östermalms IP blev en väldigt lyckad tävling. Det nya konceptet ser ut att vara nödvändigt då detta ger svensk hastighetsskridsko en möjlighet att komma sammans under många olika förhållanden. Det skapar naturliga möten och intressanta dialoger kring idrotten. Våra yngre talanger och tränare samt ledare har möjlighet att se våra bästa utövare och vice versa. I skrivandet stund har många gett uttryck för att detta är vad svensk hastighetsskridsko behöver för en fortsatt utveckling. Vi får dock inte glömma att vi lämnat utrymme för helger då vi tidigare arrangerat SM-tävlingar utifrån det gamla konceptet. Det är därför viktigt att föreningarna runt om i landet tar sitt ansvar att arrangerar tävlingar för både yngre som äldre. Vi har som målsättning att genomföra ytterligare ett mästerskap där stafetter, lagtempo, masstart och eventuellt Team sprint för både klubblag som mixlag ska genomföras. Dialog är tagen med tänkta arrangörer och vi hoppas finna en bana som ger oss möjlighet till is. Förhoppningen är att avsluta säsongen i mars och på så sätt få en bra avslutning med minst lika många som var med och tävlade nu i Stockholm.

Vi vill gärna höra de aktivas, deltagande föreningar åsikter om helgen som var och där ni får ge er bild om hur vi kan utveckla detta koncept till nästa års mästerskap. Skicka gärna era synpunkter till This is a mailto link.

Om ni vill dela foton från helgen som var så kan ni alltid publicera dessa på Skridskoförbundets sociala medier som Facebook och Twitter. Det går också bra att skicka de på ovanstående mail. Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla aktiva som bjöd på spännande tävlingar, coacher och ledare för era insatser samt till arrangörsföreningen Södermalms IK och utsedda SSF funktionärer.

Resultat från Dag 3

Damer Juniorer 1500m

Herrar Juniorer 1500m

Damer Seniorer 1500m

Herrar Seniorer 1500m

Damer Seniorer 5000m

Herrar Seniorer 10000m

Sammalagt allround 

Damer Juniorer

Herrar Juniorer

Damer Seniorer

Herrar Seniorer

HV 35-44

HV 45-54

HV 55+

Grand Champions

Damer Juniorer

Herrar Juniorer

Damer Seniorer

Herrar Seniorer

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU