Hoppa till sidans innehåll

Summering från Tomaszow

27 NOV 2018 22:41
Under den nyss avslutade helgen har 3 neo-seniorer och 3 juniorer samlat på sig nya erfarenheter och fått med sig en hel del lärdomar från junior och neo-senior världscuptävlingarna inför fortsättningen av säsongen.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2018 22:41

För Emil Jeppsson och Oskar Nilsson var detta debuten på juniorvärldscupen. Det var också första gången som Sverige startade med lag i team sprint i både neo-senior och junior klassen. Två lag till start under samma helg. Detta var en ny upplevelse för flera av de aktiva. Helgens deltagande är en del i satsningen på utvecklingsverksamheten och en viktig möjlighet för de aktiva att lära sig och förbereda sig för framtiden. 

 Under helgen sattes det några personliga rekord, och det blev också satt några säsongsbästa för våra aktiva. Adam Axelsson, som var tillbaks efter förra säsongen som blev förstörd av sjukdom och skador, kom på 11 plats på 500 meter. Emil Jeppsson och Erik Decker kom hem med var sina personliga rekord. Wilhelm Ekensskär satte säsongsbästa på 1500 meter. 

De aktiva har samlat erfarenheter, och fått med sig en hel del lärdomar hem. Huvudledare Sebastian Falk rapporterade om ett gäng killar som var nyfikna och sugna på att komma hem för att nu fortsätta sin utveckling mot nya mål för säsongen.  

Från vänstre: Wilhelm Ekensskär, David Karlingsjö, Oskar Nilsson, Erik Decker, Adam Axelsson och Emil Jeppsson. Foran: Sebastian Falk (ledare)

Även insikten om att det kommer krävas en uppdatering av material och utrustning blev man påmind om. Tävlingsdistanserna team sprint, lagtempo, masstart ställer nu mera krav på säkerhet så tillvidare att man nu bland annat behöver hjälm. I masstart är även kraven att man har skärsäkra dräkter/underställ, skärsäkra handskar, hjälm, benskydd och halsskydd. Detta är nu rekommenderat för team sprint och lag för denna säsong och det är påbud om detta till nästa säsong. Mer information om detta finns i ISU communication

Fullständiga resultat hittar man här

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga





SISU